Među Top 10 najljepših advenata u Hrvatskoj svoje mjesto našao i Prosinac u Gorici

gorici
Foto: TZ Velike Gorice

Među Top 10 najljepših advenata u Hrvatskoj našao se i Prosinac u Gorici, koji je po glasovima publike osvojio deveto mjesto. Pobjednik ovogodišnjeg izbora je Osijek koji je dobio 22.275 lajkova. Zagrebačka županija među Top 10 ima dva grada, Veliku Goricu i Samobor.

gorici

Prosinac u Gorici započeo je 6. prosinca, a svakodnevno je nudio bogati program za sve uzraste. Klizalište, Božićno selo, Adventski sajam samo je dio programa u kojem su uživali mnogobrojni Velikogoričani.

Za vrijeme trajanja Prosinca u Gorici  u Muzeju Turopolja mogla se pogledati i izložba „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021. Organizirane su i posebne interpretacijske šetnje na kojima su, uz povijesne činjenice o Velikoj Gorici, posjetitelji mogli saznati ponešto i o božićnim narodnim pričama i legendama.

Uz zahvalu svima koji su glasali za Veliku Goricu, gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako biti među deset najboljih gradova u Hrvatskoj, kada je u pitanju advent, uistinu je veliko priznanje.

– To je i motiv da uz klizalište i sve aktivnosti koje smo imali za iduću godinu još više obogatimo program i ne dopustimo da ljestvica bude niža, nego samo viša. Zahvaljujem svima koji su glasali u ovoj nacionalnoj konkurenciji upravo za Veliku Goricu – rekao je gradonačelnik Ačkar.

– Pokazalo se da je naš trud ove godine ipak pružio našim turistima i lokalnim stanovnicima čaroban blagdanski ugođaj i advente za pamćenje. Hvala svima koji su došli i koji su ih učinili posebnim – istaknula je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

U izbor za Najljepši advent, koji je organizirao portal gradonacelnik.hr, uključila su se 34 grada i četiri općine.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare