Odvjetnik izbačen iz sudnice i kažnjen s 10.000 kuna jer je odbio dezinficirati ruke

odvjetnik
Ilustracija: Pixabay

Nesvakidašnja drama odvijala se ovaj tjedan na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Naime, nakon što je sudac započeo glavnu raspravu u jednom predmetu, kazao je prisutnima da odlože stvari i pošpricaju ruke dezinficijensom. No, tužiteljev odvjetnik izjavio je kako “neće pošpricati ruke”, piše Nacional.

Sve je to opisano u službenom Zapisniku sa suda u kojem stoji da je odvjetnik rekao da nema drugi – svoj dezinficijens, a da neće pošpricati ruke dezinficijensom koji mu nudi raspravni sudac, uz navode “nećemo se rukovati, a ne želi koristiti otrov koji mu se nudi”.

Sudac je upozorio odvjetnika koji je odbio dezinficirati ruke da se time neprimjereno ophodi prema sudu i ne pokorava nalogu suda nakon čega ga upućuje izvan sudnice.

Odvjetnik je odbio izaći iz sudnice na što je sudac naložio suradnici da pozove zaštitara koji je “u roku od pet minuta”, kako piše u Zapisniku, udaljio neposlušnog odvjetnika iz sudnice.

Kako se navodi u Zapisniku, odvjetnik je zbog svojeg neprimjerenog ponašanja kažnjen s 10.000 kuna kazne zbog “nepoštivanja, neprimjerenog ophođenja i nepokoravanja nalozima suda, uz iskazanu osobu drskost”.

U Zapisniku se dodaje i kako će o svemu biti obavještena Odvjetnička komora, piše Nacional.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare