Za udruge koje se bave zaštitom okoliša Grad Velika Gorica daje 100 tisuća kuna

udruge
Foto: DVD Novo Čiče

Objavljen je natječaj za financiranje programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2022. godini. Udrugama koje djeluju na području Velike Gorice za programe i projekte na raspolaganju je ukupno 100.000 kuna iz goričkog proračuna.

Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je od 3.000 do najviše 20.000 kuna, a planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno šest programa/ projekata.

Prijaviti se mogu udruge čiji projekti doprinose promicanju zaštite okoliša i prirode.

Prioritetna područja natječaja obuhvaćaju razvoj inovativnih modela, tehnologija i rješenja u zaštiti prirode i okoliša, utemeljenih na načelima održivog razvoja, osobito u području povećanja energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije i ekološkog graditeljstva. Očuvanje i revitalizacija zaštićenih prirodnih područja, i drugih prirodnih vrijednosti, otkrivanje onečišćenih lokacija i onečišćivača na području Grada, čišćenje „divljih“ odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja.

Udruge također mogu dobiti potporu za provođenje različitih edukacija građana, naročito djece i mladih, o zaštiti prirode i okoliša, osobito o prethodno navedenim temama, održavanjem radionica, tribina, konferencija, sajmova i drugih manifestacija te izradom tiskanih i elektroničkih edukacijskih materijala;

Rok za podnošenje prijava traje zaključno do 15. veljače ove godine do 15:00 sati.

Svaki natjecatelj može podnijeti samo jednu prijavu za financijsku podršku programu/projektu za razdoblje provedbe do 31. prosinca 2022. godine.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare