Čeka li nas veliki rast cijena frizerskih usluga kada uvedemo euro: Šišanje bi moglo koštati 120 kuna

frizeri
Foto: Pixabay

Za vrijeme lockdowna, svima su najviše nedostajali upravo frizeri jer nisu smjeli raditi, a čini se da će svima uskoro početi nedostajati i njihove stare cijene. Cijene frizerskih usluga u Hrvatskoj porasle su zadnjih mjeseci za 20 posto. Cijene bi dodatno mogle porasti kada uvedemo euro 1. siječnja sljedeće godine.

Među 239 tisuća blokiranih građana su i neki frizeri, dok drugi zbog poskupljenja struje i plina dižu cijene. Neki od njih žale se da za lokal od 29 metara četvornih imaju račun za plin veći od 2,5 tisuće kuna.

Predsjednik ceha frizera i kozmetičara Ivica Zanetti kazao je za RTL Danas da su zadnjih mjeseci cijene porasle za 20 posto.

Komentirao je i koliko će koštati šišanje kada uvedemo euro.

– Pošto surađujem s frizerima iz regije, u Sloveniji je cijena usluga kad su prešli s tolara na euro porasla za 50 posto. Matematički gledano kod nas, ako je šišanje 70 kuna, morat će otići na 120 kuna i biti 10 do 15 eura. To je realna cijena usluge koja se naplaćuje u Europi – kazao je Zanetti.

Na pitanje znači li to da je odzvonilo kvartovskim frizerskim salonima i hoće li dio frizerskih salona moći preživjeti Zanetti je kazao:

– Ja mislim da je 20, 30, 40 i 50 kuna neodrživa usluga. Nema to ekonomsku računicu i ti frizeri će morati staviti ključ u bravu. Mislim da će se zatvoriti 20 posto kvartovskih frizerskih salona – rekao je Ivica Zanetti.

Dodao je i da si mnogi umirovljenici neće moći priuštiti šišanje.

– Kako će umirovljenici preživjeti, pitanje je jer im je važnije da će imati za kruh i mlijeko nego ošišati se. Frizeri koji rade za 20 kuna, oni će njima biti dostupni samo na crnom tržištu. S ovakvom politikom će se desiti da će se crno tržište još jače pojačati – istaknuo je Zanetti.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare