Zlato za Ninu Vuković iz Atletske škole MK Velika Gorica na otvaranju nove atletske sezone

vuković
Foto: MK Velika Gorica

Članica Atletske škole MK Velika Gorica Nina Vuković osvojila je zlatnu medalju na Dvoranskom otvorenom prvenstvo grada Zagreba, koje je održano u subotu u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza.

U disciplini na 600 m raspored skupina, temeljen na rezultatskim normama, u najjačoj četvrtoj skupini trčale su čak tri atletičarke iz Atletske škole MK Velika Gorica: Ema Vuković, Tena Martinec i Nina Vuković, dok je Lucija Sever svoj start čekala i ostvarila kroz treću jakosnu skupinu.

– Kao debitantica u seniorskoj konkurenciji Nina Vuković (koja je još uvijek mlađa seniorka) se od samog strta izdvojila na čelo trke i kroz sva tri kruga dominantno vladala stazom, a kroz cilj prolazi kao prvoplasirana s vremenom 1:33,67, što je bilo i najbolje vrijeme dana na 600 m okrunjeno zlatnim odličjem – izvijestili su iz MK Velika Gorica.

Interesantno je i činjenica da su u top 10 atletičarka, od ukupno njih 25 koje su prošle ciljem na 600 m, čak četiri iz Atletske škole. Nakon prvoplasirane Nine Vuković, na četvrtom mjestu ukupnog poretka našla se Tena Martinec s vremenom 1:36,89, sedmo mjesto Ema Vuković s vremenom 1:41,26 i deveto plasirana Lucija Sever u vremenu 1:44,88 zatvara ovaj uspješni niz „mazatorica” trenera Franje Gavranovića.

Berislav Devčić osvojio broncu na 3000 m

Najiskusniji član MK Velika Gorica Berislav Devčić nastupio je u disciplini brzo hodanje na 3000 m i s ciljnim vremenom 17:27,28 zauzeo odlično treće mjesto te na klupski saldo upisao brončanu medalju.

U disciplini trčanja po atletskoj stazi na 3000 m Anja Petračić se plasirala na trinaesto mjesto s vremenom 12:44,55.

Posljednji je na atletsku stazu izašao junior Viktor Benedetti u disciplini 200 m za seniore. Viktor je pokazao prepoznatljivo htjenje i borbenost, ali kombinacija treme i slabija jakosna skupina rezultirale su plasmanom na dvadeset i petu poziciju s vremenom 25,69 sec.

– Odličan početak atletske dvoranske sezone za naše atletičare nastavlja se već idućeg vikenda na istom mjestu, kada je Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke – najavili su iz MK Velika Gorica.

Na ovom atletskom natjecanju sudjelovalo je sedam članova Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, uz velik broj domaćih i inozemnih atletičara. Natjecanje je obilježilo pregršt dobrih rezultata i sedam novih hrvatskih dvoranski rekorda.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare