Školarci iz Luke uskoro u novoj školskoj zgradi: Županija ulaže 21 milijun kuna

Foto: Zagrebačka županija

Pored 110 godina stare škole u Luki izgrađena je nova školska zgrada koju je u srijedu zajedno sa suradnicima obišao župan Stjepan Kožić. Građevinski radovi u vrijednosti 18,4 milijuna kuna u potpunosti su završeni, a u tijeku je opremanje školske kuhinje i učionica čime će ulaganja doseći gotovo 21 milijun kuna. Suvremeni je to prostor na gotovo dvije tisuće kvadrata, a investiciju u potpunosti financira Zagrebačka županija.

– U novoj školi moći će boraviti 240 učenika i to u jednoj smjeni, čime se otvara mogućnost produženog boravka. Na taj način Luka dobiva europski standard, a učenici, nastavnici i zaposlenici ugodan prostor za rad i učenje – rekao je Stjepan Kožić istaknuvši kako će 2022. godina u Zagrebačkoj županiji biti upamćena po rekordnom broju izgrađenih kapitalnih objekata u školstvu ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna.

– Uz novu školu u Luki, pred samim završetkom su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, značajno se dograđuju škola i dvorana u Pušći, a do kraja godine očekuje se i završetak izgradnje nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom – rekao je Kožić.

luka

Načelnik općine Luka Darko Kralj rekao je da je dovršetak škole velika stvar za ovu malu općinu.

– Tek sad pored ove nove i moderne škole dolazi do izražaja koliko je stara zgrada bila derutna i da je bilo vrijeme da izgradimo novu – rekao je Kralj zahvalivši Županiji što je prepoznala potrebu za izgradnjom ovog objekta.

– Škola trenutno ima 102 učenika, 30 zaposlenika, a nastava se u odvija u dvije smjene u 4 učionice – opisala je trenutne uvjete rada u staroj zgradi škole ravnateljica OŠ Luka Renata Meglić.

luka

– To će se sve promijeniti skorašnjim preseljenjem u ovu novu zgradu kojoj se zaista svi, i mještani i učenici i roditelji i učitelji, zasad divimo izvana i s nestrpljenjem čekamo preseljenje – rekla je Meglić pohvalivši pritom suradnju svih aktera uključenih u ovaj projekt.

– Posebice nam je drago da su u fazi projektiranja uzete u obzir sugestije učitelja jer će oni u konačnici najviše i koristiti nove kabinete i učionice – istaknula je ravnateljica.

Uz opremanje škole, u tijeku je ishođenje uporabne dozvole, a potom i suglasnosti resornog ministarstva kako bi u njoj i službeno mogla započeti nastava, izvijestila je Zagrebačka županija.

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare