Bruno Šimleša predstavlja knjigu (P)OSTATI ZDRAV – kako da srce i um postanu tvornica lijekova

bruno šimleša
Foto: Pučko otvoreno učilište

Bruno Šimleša, autor 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, gostuje u utorak u Velikoj Gorici. Šimleša će predstaviti svoju najnoviju knjigu (P)OSTATI ZDRAV – kako da srce i um postanu tvornica lijekova u Vijećnici Pučkog učilišta od 19 sati.

Prijašnje knjige Bruna Šimleše u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su “Ljubavologija” i “Škola života” među najprodavanijim su knjigama u Hrvatskoj i regiji. (P)ostati zdrav njegova je prva knjiga s fokusom na zdravlje.

Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom.

Upravo ta iskustva i istraživanja predstavit će na predavanju.

bruno šimleša

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koji negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Koristeći primjere iz stvarnog života, kao i nalaze brojnih znanstvenih istraživanja, Šimleša želi ukazati da postoji most između znanosti i duhovnosti, najavili su iz Pučkog učilišta.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare