Darko Horvat sljedećih šest mjeseci dobivat će ministarsku plaću, a onda se vraća u Sabor

horvat

Vladimir Terešak, odvjetnik Darka Horvata, otkrio je u utorak da je Horvat potpisao aktivaciju saborskog mandata.

– Procedura je takva da ću ja to odnijeti u Sabor, urudžbirati, i on će aktivirati saborski mandat i istovremeno ga staviti u mirovanje te koristiti povlasticu šestomjesečnog primanja plaće nakon odlaska s dužnosti. Nakon toga će se vratiti u Sabor – rekao je Terešak za N1.

Miran je, stabilan, kaže da su svi prema njemu korektni, sam je u sobi, psihički stabilan, rekao je Terešak.

Dobio je suglasnost od Horvata da ne podnosi žalbu na rješenje o provedbi istrage, da bi na taj način izbio argument USKOK-u da zbog te žalbe ne ispituju svjedoke.

– Sad ću ih mailom obavijestiti i tražiti da se hitno ispitaju svjedoci. Teoretski bi se to moglo riješiti u jednom danu i onda nema potrebe za njegovim držanjem u pritvoru – rekao je Terešak, piše N1.

USKOK Horvata sumnjiči da je 2018. zajedno s tadašnjom pomoćnicom Anom Mandac, nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

No, Horvat je u subotu na ispitivanju u USKOK-u odbacio krivnju za zloporabe položaja, pri čemu je, po riječima njegova odvjetnika, aktivno iznosio obranu i odgovarao na sva pitanja.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare