Kino Gorica poziva žene na besplatne filmske projekcije o ženama koje se bore za jednakost

ženama
Foto: Gorica.info

Povodom Dana žena, u utorak, 8. ožujka, u Kinu Gorica možete pogledati tri filma o ženama.  Svim ženama na kino projekcije ulaz je besplatan, a muškarci mogu kupiti ulaznice po redovnoj cijeni.

– Našim dragim sugrađankama poklanjamo besplatan ulaz na tri filma. Povedite svoje prijateljice, obilježite svoj dan, zabavite se i uživajte u našem kinu – poručili su iz kina.

Filmovi se prikazuju u okviru tradicionalne filmske manifestacije Ženijalni dan koju organizira Kino mreža diljem Hrvatske, a posvećena je Međunarodnom danu žena.

Filmovi koje možete pogledati u velikogoričkom kinu na različite načine i kroz različite žanrove tematiziraju borbu za jednakost i ravnopravnost.

Prvo je na rasporedu od 17 sati prekrasna animirana verzija filma o Calamity, poznatoj heroini Divljeg zapada. Martha Jane vozi obiteljska kola, čuva konje, jaše u hlačama. Kada je optuže za krađu, Martha je prisiljena pobjeći. Odjevena kao dječak, u potrazi za dokazom svoje nevinosti, otkriva svijet u izgradnji u kojemu će se potvrditi njezina jedinstvena osobnost.

U 19 sati igra Mala mama obiteljska drama, fantazija o osmogodišnjoj Nelly koja nakon gubitka voljene bake odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva. Dok roditelji uređuju kuću, Nelly istražuje okolnu šumu u kojoj je njezina mama Marion gradila kućicu od drveća o kojoj je često pričala. Kada jednoga dana njezina majka naglo ode, Nelly u šumi upozna djevojčicu svojih godina – imena Marion…

Od 20:30 sati možete pogledati dokumentarni film Kuća male zvijezde u režiji Slađane Lučić. Ova inspirativna priča o životu Nudžejme Softić koja se sprema za triatlon half Ironman: 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometar trčanja. Nudži je lektorica iz Sarajeva koja želi postati prva žena u Europi koja je završila ovu zahtjevnu utrku pod hidžabom.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare