Platio 1000 eura medicinskom tehničaru da mu nabavi pozitivan nalaz na koronu da ne mora u zatvor

zatvor
Foto: Pixabay

Kako bi odgodio odlazak u zatvor, 30-godišnji muškarac nabavio je potvrdu da ima koronu. U zamjenu za tisuću eura, medicinski tehničar (32), zaposlen u KB Dubrava, nabavio mu je pozitivan nalaz na Covid koji mu je poslužio da odgodi odsluženje 10-mjesečna zatvorske kazne.

Kako je objavio USKOK, nakon provedene kriminalističke istrage potvrđena je sumnja kako je 30-godišnjak, s namjerom da ishodi odgodu izdržavanja kazne zatvora, na koju je bio osuđen presudom Općinskog suda u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela prijevare te za koje se izdržavanje bio dužan javiti 27. rujna 2021. u Zatvor u Zagrebu, zatražio od 32-godišnjaka kao medicinskog djelatnika KB Dubrava da mu nabai nalaz u kojem će biti neistinito navedeno da je pozitivan na virus SARS-CoV-2, u zamjenu za novčanu naknadu u iznosu od tisuću eura.

Sve je to dogodilo 26. rujna prošle godine kada je 30-godišnjak došao u KB Dubrava u večernjim satima. Tada ga je medicinski tehničar upisao u bolnički informacijski sustav i uputio na trijažu te lažno naveo da je bio u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom.

Koristeći okolnost da ima pristup pacijentima pozitivnim na koronavirus, 32-godišnjak je uzeo bris nazofarinksa pacijentice za koju je znao da je pozitivna te neistinito naveo da bris pripada 30-godišnjaku. Tako dobiveni pozitivan nalaz je dostavio osumnjičenom 30-godišnjaku, koji ga je iskoristio za odgodu izvršenja kazne zatvora.

Osumnjičeni 32-godišnjak je uhićen 9. ožujka te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, 30-godišnjak se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je dostavljeno posebno izvješće.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare