Gradonačelnik Ačkar u obilasku radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku

radova
Foto: Matej Crnogaća

U naselju Donja Lomnica u tijeku je rekonstrukcija dijela Stepanske ulice te Školske ulice, najvažnije prometnice u mjestu koja povezuje, za mještane, sve važne ustanove – školu, dječji vrtić, trgovinu, ljekarnu, ambulantu i poštu. U to se osobno uvjerio i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji se sa suradnicima obišao gradilište i upoznao se s dinamikom izvođenja radova. Vrijednost radova iznosi 4,8 milijuna kuna, a obnovit će se kompletna podzemna i nadzemna infrastruktura, izgradit će se obostrano pješačke staze, a postavit će se, naravno, i novi asfalt.

– Dovršetkom ovih radova bitno će se podići sigurnost svih sudionika u prometu. Prvenstveno rješenjem ovog problematičnog i nepreglednog križanja izgradnjom kružnog toka – istaknuo je Ačkar.

U Lomnici se gradi i kružni tok na traženje mještana

Zadovoljstvo dijele i Lomničani, a svoje je dojmove s nama podijelila tajnica Mjesnog odbora Zlata Krznarić.

– Dijelim radost sa svojim sumještanima zbog rekonstrukcije nama najvažnije i najprometnije ulice u mjestu. Dugo vremena tražili smo izgradnju kružnog toka, a sada je to pred dovršetkom. Rade se i novi vodovodni priključci, stoga vjerujem da nas očekuje kvalitetniji život – istaknula je Krznarić.

S tehničkim detaljima vezanima uz radove upoznao nas je prvi čovjek VG Komunalca Jurica Mihalj.

– Danas je 63. radni dan na ovoj lokaciji. Radovi u Stepanskoj ulici, u duljini od 220 metara, su pri kraju. Dionica obnove Školske ulice je dugačka 420 metara. Malo nas je usporio kružni tok budući da je naknadno uvršten u projekt. No radovi dobro napreduju i očekuje nas priprema za asfaltiranje. Uz to, paralelno se obnavlja i vodovodna mreža za što je VG Vodoopskrba uložila dodatnih 900 tisuća kuna. Za dovršetak svih radova potrebno nam je još 60-ak radnih dana tako da se nadam da će građani ovom dionicom moći nesmetano prometovati početkom svibnja – najavio je Mihalj.

Radovi u Šiljakovini

Druga postaja današnjeg obilaska bila je Šiljakovina. Posjetili smo po prvi put asfaltiranu i uređenu Ulicu Franje Matkovića u duljini od 500 metara za što je izdvojeno 300 tisuća kuna, a potom se zaputili u obilazak radova na mjesnom groblju. Uređen je prilaz, ograda i parkirna mjesta, kao i prilazne staze unutar samog groblja. Ono što predstoji jest izgradnja oproštajne građevine.

– Uza sve komunalne radove i obnovu prometnica, iznimno smo zadovoljni zbog izgradnje oproštajne građevine u kojoj ćemo naše pokojnike moći dostojanstveno ispratiti na onaj svijet. Zadovoljni smo i zbog činjenice da se ovoliko nije napravilo u Šiljakovini u zadnjih 25 godina, koliko se napravilo sada u godinu-dvije. Nadam se da će gradonačelnik i Grad i dalje imati razumijevanja za naše potrebe – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Dražen Lučan.

O tehničkim specifikacijama radova ponovno Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca, od kojeg saznajemo da je ukupna vrijednost radova na groblju u Šiljakovini 630 tisuća kuna. Izgrađeno je 480 četvornih metara vanjskog platoa, 150 metara betonskih opločnika, 23 metra ograde, pješački i kolni ulaz, šest staza unutar samog groblja te 16 novih parkirnih mjesta.

Nakon osam godina traženja obnavlja se cesta

Posljednja dionica današnjeg obilaska bila je cesta između Bukovčaka i Vukomerića, vrlo važne prometne dionice koja povezuje tri grada – Zagreb, Veliku Goricu i Jastrebarsko. Cesta je vrlo bitna zbog prijevoza robe, ali i učenika u obližnju osnovnu školu. Radovi su u punom jeku, a njihova vrijednost je 600 tisuća kuna.

Ivica Cerovski, predsjednik Mjesnog odbora Bukovčak, ističe da je zadovoljan što se nakon osam godina traženja konačno obnavlja ova prometnica koja im uvelike olakšava život. Ističe da ovom cestom prolaze lokalni i školski autobusi, kao i svi žitelji okolnih naselja tako da je njezin značaj za ovaj kraj izuzetno velik.

Njegov kolega iz Mjesnog odbora Vukomerić Branko Matić dijeli isto mišljenje budući da je kvaliteta i sigurnost ove prometnice najvažnija. Poznato je da su na ovom području klizišta tla česta i aktivna tako da sigurnost putnika, posebno školske djece u autobusu, mora biti na prvom mjestu.

Naravno, za tehničke detalje ponovno je zadužen Jurica Mihalj.

– Riječ je o prometnici duljine 700 i širine 4 metra koja spaja Vukomerić i Bukovčak. Sljedećeg tjedna ide postavljanje asfalta, i to debljine 6 cm budući da ovom dionicom prolaze autobusi, kamioni i druga teška vozila – pojasnio je Mihalj.

Gradonačelnik Ačkar izrazio je zadovoljstvo viđenim te najavio obilaske i drugih gradilišta kako bi javnost bila upoznata s planovima i dinamikom gradnje u našem gradu i okolici.

radova

radova

radova

radova

radova

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare