Cijepljenje i označavanje besplatno za sve životinje iz Ukrajine koje dolaze sa svojim skrbnicima

označavanje
Foto: Pixabay

Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora objavile su da će cijepljenje i označavanje životinja koje dolaze sa svojim skrbnicima iz Ukrajine biti besplatno.

Objavili su detaljne upute te popis veterinarskih organizacija i praksi koje će bez naplate provoditi mjere cijepljenja protiv bjesnoće, dehelmintizacije i označavanja, priopćili su u nedjelju iz udruge Prijatelji životinja.

Izbjegle osobe iz Ukrajine koje su stigle na goričko područje sa svojim ljubimcima mogu se javiti u Veterinarsku stanicu Velika Gorica koja će također provoditi sve mjere besplatno. 

Obaveza ispunjavanja obrasca za sve životinje koje su došle iz Ukrajine ujedno je i uvjet za dobivanje navedenih usluga. U objavi se naglašava da će nakon zaprimanja ispunjenog obrasca Veterinarska inspekcija obići pristigle životinje te se mole njihovi skrbnici da do tada ograniče kontakte s drugim životinjama.

Naglašavaju i da se izdana naredba odnosi isključivo na životinje koje dolaze sa svojim skrbnicima te da je dovođenje napuštenih životinja iz Ukrajine protuzakonito.

Prijatelji životinja pozivaju sve da na njihovoj stranici provjere druge načine pomoći, poput prikupljanja donacija u robi i novcu, volontiranja i pomoći na terenu.

Također mole sve koji mogu da ispune prijavnicu za prihvat ljudi sa životinjama koje dolaze iz Ukrajine jer se njihov broj stalno povećava.

Prijatelji životinja objavili su upute Ministarstva poljoprivrede te obrazac i na ukrajinskom jeziku.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare