Ministarstvo poljoprivrede daje poljoprivrednicima novčanu pomoć za nabavu mineralnog gnojiva

gnojiva
Foto: PIxabay

Iz Ministarstva poljoprivrede pozivaju poljoprivrednike da se prijave za dobivanje potpore za nabavu mineralnog gnojiva. Podnošenje zahtjeva počinje u petak, 1. travnja. Ministarstvo je osiguralo 200 milijuna kuna, a pomoć će dobiti  88 tisuća gospodarstava.

Cilj ovog programa je pomoći poljoprivrednicima zbog porast cijene gnojiva, a sve kako bi se zadržala dosadašnja razina poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, ističu iz Ministarstva.

Potpora je predviđena za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje, dok su prihvatljivi proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u 2021. godini.

Minimalna prihvatljiva površina pod poljoprivrednim kulturama iznosi 1,0 ha te je za potporu prihvatljivo do prvih 20 ha poljoprivrednih površina poljoprivrednog gospodarstva na kojima se uzgaja jedna ili više navedenih kultura.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450,00 kn/ha za prvih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva te 250,00 kn/ha za preostalih 10 hektara poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare