Obnavlja se parkiralište u Ulici Slavka Kolara između kućnih brojeva 4 i 8

parkiralište
Foto: Matej Crnogaća

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u pratnji suradnika, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravka Katulića te direktora VG Komunalca Jurice Mihalja, posjetio je gradilište u samom centru grada. U Ulici Slavka Kolara, na potezu između kućnih brojeva 4 i 8, obnavlja se parkiralište. Mnogi će reći „konačno“, a s tim se slaže i sam gradonačelnik.

– Dobro ste rekli „konačno“ jer se ovaj problem već nekoliko godina muči stanare, ali i sve ostale koji ovdje parkiraju. Na prijedlog Vijeća gradske četvrti Vladimir Nazor, koja je ovaj projekt uvrstila u svoj četverogodišnji plan, prionuli smo rekonstrukciji ovog uistinu dotrajalog parkirališnog prostora. Uklanjamo dotrajale i oštećene parkirne kocke te kanalice koje su i same po sebi predstavljale opasnost. Dovršetkom posla pobrinut ćemo se da spriječimo ilegalno parkiranje uz nogostup, odmah ispred zgrade – naglasio je gradonačelnik, uz napomenu kako su ovi radovi vrijedni 300 tisuća kuna.

Jurica Mihalj, prvi čovjek VG Komunalca, rekao je kako će se ovim radovima obnoviti 86 parkirnih mjesta.

– Promijenit će se kompletna podloga, kao i nekih 150 metara kanalica koje su otežavale parkiranje automobila. I dalje će ostati tri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Predviđamo da će nam za dovršetak posla biti potrebno 15 radnih dana. Realno, zbog mogućih vremenskih neprilika, vjerujemo da će krajem mjeseca posao biti zgotovljen – najavio je Mihalj.

Zadovoljstvo je izrazio i Leon Lukinić, član Vijeća gradske četvrti Vladimir Nazor, koji je ovu priliku iskoristio za javnu zahvalu svima koji su imali sluha za njihovu inicijativu.

Leon Lukinić

Gradonačelnik Ačkar najavio je i još dva slična projekta, jedan u GČ Miljenko Granić, a drugi u GČ Braće Radić. Zbog kroničnog nedostatka parkirnih mjesta, pristupit će se proširenju već postojećih parkirališnih lokacija. Projektna dokumentacija je u fazi izrade te se vjeruje da će radovi započeti već ove godine.

parkiralište

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare