Debatni klub Velika Gorica i ove se godine plasirao na državno natjecanje

Foto: Debatni klub Velika Gorica

Debatni klub Velika Gorica, kao dio Goričkog kluba mladih, i ove se godine uspio plasirati na Državno natjecanje iz debate koje će se održati u svibnju.

Na županijskom natjecanju su iz Debatnog kluba sudjelovale Alma Beriša, Karla Barić te Klara Zima koje su osvojile odlično treće mjesto koje im je donijelo plasman na državno natjecanje. Teza na koju su debatirale u četiri kola bila je “Ovaj dom bi zabranio razvoj metaverse tehnologija”, objavili su iz Debatnog kluba.

Osim njihovih ukupnih rezultata, pohvaliti se mogu i individualnim uspjesima. Alma Beriša tako je peta najbolja govornica natjecanja, Klara Zima šesta, a Karla Barić deseta. Na županijskom natjecanju je ukupno sudjelovalo 16 ekipa te 48 debatanata. Odlični su ovo rezultati debatantica koje su i prošle godine sudjelovale na državnom natjecanju.

debatni
Foto: Debatni klub

– Sada nam slijede pripreme za državno natjecanje koje će se ove godine napokon održati uživo i to u Splitu. Pripreme će trajati oko mjesec dana na našim tjednim sastancima, a onda i uz dodatne radionice. Curama je ovo inače zadnja godina debatiranja pa se iskreno nadam da će se i s državnog vratiti s odličnim rezultatima, ali i s odličnim iskustvima s debate – kazala je njihova mentorica i voditeljica kluba Katarina Drvodelić.

Nadaju se odlasku na debatni kamp

Debatni klub Velika Gorica u sklopu Goričkog kluba mladih djeluje šest godina te okuplja srednjoškolce s područja grada i okolnih naselja. Debata je odličan način za poboljšavanje komunikacijskih i društvenih sposobnosti, učenja i koncentracije.

Među željama voditeljice je i da se od iduće godine u gradu pokrene osnovnoškolska debata.

– Nadamo se da ćemo ove godine moći ići na debatni kamp. Osim što je to odlično iskustvo, djevojke tamo mogu položiti sudački ispit te se i nakon završavanja škole nastaviti baviti debatom kao voditeljice, nadamo se, osnovnoškolskog kluba. Bili bi jako sretni kada bismo to uspjeli ostvariti – zaključuje Drvodelić.

debatni
Foto: Debatni klub

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare