Građani policiji dragovoljno predali dvije automatske puške, tri ručne bombe, više od 800 komada streljiva

predali
Foto: PUZ

Tijekom mjeseca travnja na području policijske postaje Velika Gorica provodi se nacionalna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“. Građani su policiji predali dvije automatske puške, tri ručne bombe, više od 800 komada raznih vrsta običnog i eksplozivnog streljiva te 20-ak raznih minsko-eksplozivnih sredstava, uključujući i tromblonske, protupješačke i protutenkovske mine, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

– Modernizacijom kampanje uočena je povećana dragovoljna predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava na području Grada Zagreba i Velike Gorice. Zahvaljujemo građanima koji su dosad sudjelovali u akciji  „Manje oružja, manje tragedija“ te i dalje apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija te time svoje okruženje učine sigurnijim i spriječe tragedije – poručili su iz policije.

Kampanja se provodi od 2007. godine, a prošle godine je modernizirana kroz fond Europske unije za unutarnju sigurnost.

Foto: PUZ

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
10 months ago

Kad je hrvatski zakon takav da se ne smiješ braniti u svome domu. Kriminalci i lopovi svih vrsta su u RH kao kod kuće, svi zakoni idu njima na ruku jer ih piše hadeze po svojim mjerilima.