Lakirala nokte ‘na crno’: Završila na sudu, mora vratiti 1160 kuna, oduzeli joj 10 lakova, lampu za sušenje i rašpe

nokte
Ilustracija: Pixabay

Josipa (33) proglašena je krivom nakon što su je inspektori ulovili kako u stanu ilegalno lakira nokte klijenticama.

Prema presudi, ona je u Ulici Vjenceslava Richtera u Zagrebu “pružala usluge manikiranja i uređivanja noktiju na način da je usluge nudila putem Instagram profila, a termine s korisnicama usluge dogovarala preko SMS poruka”.

Lani u kolovozu s jednom je ženom dogovorila putem Instagram profila manikuru noktiju na rukama trajnim lakom te joj je za obavljenu uslugu naplatila 160 kuna.

“Nakon što smo završili, žena mi se predstavila. Bila je državna inspektorica. Napisala mi je rješenje odmah te mi oduzela deset komada laka za nokte, jednu lampu za sušenje noktiju, tri rašpice za nokte i jednu rašpu za poliranje noktiju”, priznala je Josipa na sudu.

Kaže kako je htjela registrirati tvrtku preko koje bi obavljala ove usluge, ali nije uspjela zbog pandemije i prostora u koji se uselila tek lani u prosincu. Danas ima vlastiti salon i tvrtku. Priznaje kako je na crno radila šest mjeseci te je zaradila tisuću kuna.

Sud ju je proglasio krivom te joj oduzeo imovinsku korist od 1160 kuna, deset lakova za nokte raznih boja, lampu za sušenje, tri rašpice za nokte i jednu rašpu za poliranje noktiju. No, “okrivljena se u cijelosti oslobađa kazne za prekršaj”, piše Danica.hr.

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 month ago

Čudi me da je nisu streljali, ubili strujom i utopili. Osim toga, trebala je potrgati nokte toj “inspektorici”, ali nikad nije kasno jer zna gdje stanuje. Bijedni su ti inspektori koji hvataju ljude koji pokušavaju preživjeti, a kriminalce velikog kalibra zaobilaze u velikom luku.