Prosjačila na Autobusnom kolodvoru: Sud je kaznio s 10 dana zatvora i oduzeo joj 20 kuna koje je isprosila

autobusnom
Foto: Policija

Zbog prosjačenja na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru, jedna je žena osuđena na 10 dana zatvora. Nesretna žena je nezaposlena, lošeg imovnog stanja i prima socijalnu pomoć od 1.200 kuna. Policija ju je uhitila 16. travnja u 18,20 sati na dolaznim peronima Autobusnog kolodvora gdje je prosjačila, a odmah drugi dan je završila na Prekršajnom sudu.

– Prilazila je građanima te ih molila za novac, prilikom čega je isprosila 20 kuna u različitim apoenima, navodi se u presudi.

Sud je utvrdio da je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kaznio je kaznom zatvora u trajanju od 10 dana. S obzirom da je bila u pritvoru dva dana, ima za izdržati još osam dana zatvora. Kazna se neće izvršiti ako okrivljenica u roku od šest mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene.

Dobila je i zaštitnu mjeru zabrane posjećivanja Autobusnog kolodvora Zagreb u trajanju od šest mjeseci.

Prosjakinji je oduzeta i imovinska korist koju je stekla prosjačenjem odnosno 20 kuna i to jedna novčanica od 10 kuna, šest kovanica od 1 kune i dvije kovanice od 2 kune.

Okrivljenica je oslobođena plaćanja troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna jer su se stranke nakon javno objavljene i obrazložene presude odrekle prava na žalbu.

 

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

Pih koje pravosuđe.