Za obnovu drvenih kuća i čardaka Grad Velika Gorica vlasnicima bespovratno daje do 50.000 kuna

drvenih
Foto: Gorica.hr

Raspisan je javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih potpora iz goričkog proračuna za obnovu tradicijske graditeljske baštine Turopolja. Vlasnici drvenih kuća i čardaka mogu dobiti bespovratno do 80 posto od traženog iznosa, a najviše do 50.000,00 kuna.

Troškovi unutarnjeg uređenja drvenih kuća i čardaka koji služe isključivo za stanovanje nisu prihvatljivi troškovi te se za njih neće odobravati financijske potpore. Prijavu za sufinanciranje radova ne mogu podnijeti vlasnici i suvlasnici građevine koji imaju evidentirana dugovanja prema Gradu Velika Gorica.

Javni poziv otvoren je do 3. lipnja 2022. godine. Nepravovremene prijave kao i prijave za koje Povjerenstvo utvrdi da sadrže nedostatke zbog kojih nije moguće utvrditi sadržaj predloženih radova, neće se uzeti u razmatranje.

Po završetku radova, a najkasnije do 30. studenoga 2022., korisnik sredstava je dužan podnijeti izvješće o izvedenim radovima i preslike računa iz koje je vidljivo da je ugovoreni projekt završen.

Ugovorena sredstva za sufinanciranje radova Grad će isplatiti korisniku u roku od 30 dana od dana prihvaćanja izvješća o izvedenim radovima.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare