Gradska knjižnica: Poznati su pobjednici ovogodišnjeg natječaja za najljepše pismo

pismo
Foto: Gorica.info

Završio je 11. natječaj Gradske knjižnice Velika Gorica Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo.

Pisma su ove godine odgovarala temi natječaja „Pišem ti pismo … za mir u svijetu“ i pristiglo je 36 pisama iz Hrvatske i susjednih zemalja (Bosne i Hercegovine, Srbije i Italije). Pisma su konkurirala u tri kategorije: naj dječje pismo, naj srednjoškolsko pismo i naj pismo odraslih, a nagrađeno je po jedno pismo iz svake kategorije, uz jedno pohvaljeno pismo u kategoriji odraslih.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ema Berger, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Anja Kaltnecker i Anamarija Horvatinčić, odlučilo je o pobjednicima natječaja. Ovim putem prosudbeno povjerenstvo zahvaljuje svima koji su sudjelovali u natječaju, a posebne čestitke upućuje pobjedničkim pismima, priopćili su iz Gradske knjižnice.

Nagrađena pisma će uskoro biti objavljena u online brošuri dostupnoj na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Velika Gorica.

Kategorija naj dječje pismo:

zaporka: LOPTA 55555 – Gabrijel Andročec, Prelog

Kategorija naj srednjoškolsko pismo:

zaporka: L.V.S. – Lola Vejzović Sremec, Zagreb

Kategorija naj pismo odraslih:

Zaporka: OLDBRDG – Domagoj Zelenika, Mostar

Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je također posebno pohvaliti pismo Snježane Habuš Rončević iz Zadra za izniman krasopis i njegovanje tradicije rukom pisanih pisama.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare