Europski projekt My Granny’s Dishes: Učenici goričke strukovne škole u Nišu predstavili slatke štrukle

Foto: Facebook Srednje Strukovne škole

Europski projekt My Granny’s Dishes, u kojem sudjeluje i gorička Srednja strukovna škola, ovaj mjesec okupio je sve sudionike u Nišu. Prošli mjesec domaćin je bila gorička škola.

I ovoga puta učenici su kuhali i predstavljali jela svojih  tradicionalnih kuhinja – talijanske, belgijske, turske, litvanske, srpske i hrvatske.

– Mi smo se predstavili slatkim štruklima  koje su majstorski izradili već uhodani dvojac Antonija Galeković i Leon Halilić. Sebastijan Eldić prezentirao je štrukle na tečnom engleskom jeziku. Osim kuhanja, obišli su i kulturne i prirodne znamenitosti toga kraja, družili se i sklapali međunarodna prijateljstva, povezujući se tako lancem europskog Erasmusa u cjelinu multikulturalnog i multijezičnog imperativa suvremenog doba – objavili su iz Srednje strukovne škole.

Posebno treba istaknuti humanitarnu aktivnost ovoga projekta. Učenici su spravljali hranu, a potom je dijelili potrebitima. I empatijom prema slabijima  razvijamo svijest i savjest naših učenika  kako bi izrasli u bolje ljude.  Ovoga puta voditeljice su Marijana Šapina, socijalna pedagoginja i Katica Birek, stručna učiteljica praktične nastave, ističu iz goričke škole.

štrukle

štrukle

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare