Dolijao muljator: Krivotvorio potpis i pune tri godine za mrtvu majku primao mirovinu

mirovinu
Foto: Policija

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom kojeg sumnjiče da je pune tri godine za mrtvu majku primao mirovinu. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 46.500 kuna.

Policija sumnja da je 56-godišnjak nakon smrti majke, koja je preminula u srpnju 2013. godine, dostavljao potrebnu dokumentaciju Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), na kojoj je krivotvorio potpis preminule majke.

– Na osnovu takve nevjerodostojne dokumentacije HZMO mu je isplaćivao mirovine sve do kolovoza 2016. godine kada su doznali za smrt pokojne osiguranice te je tada obustavljena daljnja isplata mirovine.

Na takav je način osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi – navode iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“ i  “Krivotvorenja isprave“.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare