U svježem osliću koji se prodavao u Konzumu otkriven parazit: Ribu možete vratiti u najbližu trgovinu

osliću
Foto: PIxabay

Svježi oslić koji se prodavao u trgovinama Konzuma hitno je povučen s tržišta. Državni inspektorat izvijestio je da se zbog prisutnosti parazita Anisakis povlači svježi oslić dobavljača Ribarske zadruge Komiža.

– Riječ je o osliću pod oznakom parangal, LOT HRVLOG2200023017, s datumom ulova 1. svibnja, brod: 58 KŽ, upotrijebiti do 15. 5. 2022., zbog utvrđene prisutnosti parazita Anisakis u tom proizvodu. Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima – navodi se u obavijesti.

Iz Konzuma su pozvali kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod i vrate ga u najbližu prodavaonicu Konzuma gdje će im biti vraćen novac.

– Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti – poručili su iz ovog trgovačkog lanca.

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare