Floraart na Bundeku: Najveći sajam cvijeća u ovom dijelu Europe održat će se od 19. do 22. svibnja

floraart
Arhivska fotografija: Zagreb.hr

Ovogodišnji sajam cvijeća Floraart počinje u četvrtak ,19. svibnja i traje do nedjelje, 22. svibnja. Posjetitelje očekuje više od 100.000 sadnica, 180 domaćih i desetak inozemnih izlagača. Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora na zagrebačkom Bundeku posjetitelji će moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ulaz je besplatan.

Središnji događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak kada će se natjecati floristi i pokazati  vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak je na rasporedu Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s vlastitim proizvodima te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

– U segmentu edukacija obuhvatit ćemo brojne zanimljive teme. S obzirom da je 20. svibnja Svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu – najavili su organizatori Floraarta.

Posebna gošća 56. Floraarta je Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong – korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare