Hrvatska pošta u prošloj godini ostvarila gotovo 49 milijuna kuna neto dobiti, dostavljeno 10,3 milijuna paketa

paketa
Foto: Hrvatska pošta

Hrvatska pošta ostvarila je u prošloj godini prihod od 1,78 milijardi kuna i obavila 235 milijuna poštanskih usluga, a dostavljano je i 10,3 milijuna paketa.

U 2021. godini za nagrade zaposlenicima Pošta je izdvojila čak 125 milijuna kuna. To je omogućilo zadržavanje i zapošljavanje novih radnika na operativnim radnim mjestima te omogućilo nesmetano poslovanje, objavili su iz Pošte.

Sve veća potrošnja u digitalnim i online trgovinama obilježila je i prošlu godinu, a sukladno tome zabilježen je nastavak rasta količina i volumena paketa, koji je u 2021. iznosio 15 posto.

Neto dobit Hrvatske pošte za prošlu godinu iznosi 48,6 milijuna kuna s 235 milijuna ostvarenih poštanskih usluga.

U sklopu petogodišnjeg investicijskog razdoblja koje završava ove godine, investirano je više od milijardu kuna: u novu infrastrukturu, modernu poštansku tehnologiju te poboljšanje uvjeta rada. Godišnji utjecaj Hrvatske pošte cjelokupno gospodarstvo veći je od pola milijarde kuna.

U 2021. Hrvatska pošta započela je realizaciju investicije u paketomate, novog beskontaktnog dostavnog kanala. U proteklih godinu dana postavljeno je više od 150 od ukupno 300 paketomata koliko će ih biti na lokacijama diljem Hrvatske.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare