Na izložbi inovacija u Ivanić-Gradu izlažu učenici, studenti i inovativni poduzetnici

inovacija
Foto: Zagrebačka županija

Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, u Ivanić-Gradu je otvorena 7. izložba inovacija „I3G“. U suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, organizira je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a okuplja nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike.

Ove godine 110 inovacija predstavljaju u najvećem broju učenici osnovnih i srednjih škola, potom studenti, ali i gospodarstvenici, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

U ime Zagrebačke županije izložbu je otvorio zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Zagrebačka županija snažan je oslonac našoj Zajednici tehničke kulture kojoj smo unazad pet godina osigurali 3,5 milijuna kuna, a za 2022. smo Proračunom osigurali 617 tisuća kuna – rekao je Kolarec dodavši da Županija svoj najkonkretniji doprinos razvoju tehničke kulture daje kroz investiciju Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – industrija 4.0.

– Provedba ovog 114 milijuna kuna vrijednog projekta je u tijeku, a cilj je oformiti centre izvrsnosti u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, Srednjoj strukovnoj školi Samobor i Srednjoj školi Dugo Selo – rekao je Kolarec istaknuvši da su inovatori svjetla budućnost Zagrebačke županije, ali i cijele Lijepe naše.

Izložba je brzo izišla izvan lokalnih okvira

Izložba inovacija „I3G“ pokrenuta je 2014. godine kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama, poduzetništvu…, kao i stalna želja za novim znanjima i uspjesima.

inovacija

– Motiv koji nas je potaknuo da pokrenemo ovakav projekt bila je želja da pokažemo mladima iz Ivanić-Grada što se to događa u drugim sredinama na polju tehnike, inovacija i znanosti – rekao je organizator izložbe Josip Kožar.

– Izložba je krenula lokalno, ali je vrlo brzo premašila zamišljene okvire – nadovezao se predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić istaknuvši da je jedan od ciljeva umrežiti cijelu vertikalu od inovatora do poduzetnika, ali i inicirati kod mladih da se što prije krenu baviti tehnikom i što prije krenu u inovacijske vode.

Izložba inovacija otvorena je još danas, 20. svibnja u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare