Hajdukovi “navijači“ izazvali kaos na autocesti: Zaustavili promet, napali policiju koja je morala i pucati – ranjena dva napadača

kaos na autocesti
Policijsko osiguranje kod svakog gostovanja Torcide mora biti na najvišoj razini jer uvijek prijeti kaos / Ilustracija: Gorica.info

Pravi kaos vladao je jučer navečer na autocesti Zagreb – Karlovac kod odmorišta Desinec, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Kaos su izazvali navijači Hajduka koji su organizirano odlazili iz Zagreba prema Splitu, bilo ih je oko 1600 u autobusima i kombijima. Policija je bila u njihovoj pratnji.

U jednom trenutku kolona s navijačima samoinicijativno je stala kod odmorišta Desinec i blokirala sve trake u smjeru Karlovca, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe.

Više stotina huligana napalo je policiju i nastao je kaos. Policija je bila primorana upotrijebiti i vatreno oružje, ranjena su dva napadača, a ozlijeđeno je desetak policijskih službenika. Ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Promet autocestom bio je zatvoren dok se situacija nije stabilizirala i stavila pod kontrolom.

Nakon policijske uporabe vatrenog oružja i sredstava prisile stanje se smirilo. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.

Navijači Hajduka vraćali su se iz Zagreba gdje je njihov klub izgubio 3:1 u posljednjem prvenstvenom kolu od Dinama. Oni nisu gledali tu utakmicu jer nisu željeli poštivati sigurnosne upute pa su demonstrativno odbili ući na stadion. Sve se to kasnije izrodilo u kaos na autocesti.

Huligani koji se nazivaju navijačima su, podsjetimo, i u veljači ove godine izazvali masovnu tučnjavu u središtu Velike Gorice uoči utakmice Gorice i Hajduka.

HAK javlja da je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika. Vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare