Američki gastro blogeri i novinari u gostima kod samoborskih i plešivičkih vinara

blogeri
Foto: TZ Zagrebačke županije

Američki blogeri koji prate globalnu vinsku i gastro scenu posjetili su Zagrebačku županiju i upoznali se s bogatom eno i gastro ponudom ovog kraja. Dvodnevni boravak u zelenom zagrebačkom prstenu organiziran je pod motom “Croatia full of flavours” – Hrvatska puna okusa.

Blogeri su obišli Podrum Philipecz (Bermet Filipec), Vinariju Korak, Izletište vinogradarske kuće Roberta Braje, PG Šember, Vinariju Jagunić i Vina Kolarić  (Coletti).

Novinari Todd Goudbout, osnivač WineCompass.com i Richard Auffrey, autor poznatog bloga Passionate Fodie obišli su Samobor i Plešivicu te se upoznali s vinima i vinarijama Plešivičke vinske ceste, bogatom povijesti Samobora uz degustacije tradicionalnih proizvoda poput nezaobilazne samoborske kremšnite koja je na listi nematerijalne kulturne baštine, ali i jedinstvenog samoborskog bermeta i muštarde.

Posjet američkih novinara organizacijski potpisuje Croatian Premium Wine Imports, Inc., USA uz partnere CNTB USA, Turkish Airlines, Graševina Croatica, Vinistra te brojne individualne vinarije s ciljem promocije eno-gastro ponude Hrvatske kao razloga za dolazak u destinaciju, ali i upoznavanja s kulturnim znamenitostima Hrvatske.

blogeri

Američki turisti mjesto za odmor biraju i prema kvaliteti hrane i pića

Prema informacijama ankete MMGY’s Travel Intelligence, eno-gastro scena je drugi najvažniji faktor po kojem  američki putnik odlučuje o destinaciji za odmor, dok je dvije godine ranije bilo je na desetom mjestu.

– Ovo je prilika da naše vinarije i vinske ceste te naše autohtone gastro proizvode predstavimo američkom tržištu. Nalazimo se nadomak zračne luke i na korak od metropole te svakako imamo veliki potencijal na ovom tržištu. Upravo eno i gastro scena je jedan od naših najjačih aduta te smo ovu priliku iskoristili za promociju naših vinarija i destilerija te naše gastronomske ponude ljudima koji intenzivno prate ovu scenu putem svojih web stranica i blogova – istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Zato je važno da su vinari imali priliku svoje proizvode, kaže Alilović, predstaviti i uvoznicima koji hrvatska vina predstavljaju na američkom tržištu.

Naime, Mirena Bagur i Win Burke bračni par koji hrvatska vina izvozi i predstavlja na američkom tržištu također su boravili u Zagrebačkoj županiji u sklopu studijskog putovanja novinara i blogera te su vinari Zagrebačke županije imali priliku predstaviti svoje proizvode osim novinarima i uvoznicima za prekoocenasko tržište.

blogeri

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare