Plesači SPK Vega izborili polufinale Svjetskog kupa: Medalja im izmakla za dlaku na Europskom prvenstvu za juniorske formacije

kupa

Svjetski kup za kategorije Children, Juveniles, Main class contact style, Couple dance show, Main class free style, Girls formation te Europsko prvenstvo za Juniorske formacije i Ženske formacije održalo se ovog vikenda u Budimpešti.

Hrvatska je imala predstanike u svim kategorijama osim u kategoriji Main class free style. Članovi naše Vege natjecali su se u subotu u kategorijama Children, Juveniles i Juniors, te u nedjelju u kategoriji juniorskih formacija.

Foto: SPK Vega

Vita i Noa u polufinalu Svjetskog kupa

Debinati, Vita Papić i Damjan Kačavenda plasirali su se na 42. mjesto, dok su Lana Papić i Izak Čosić svoj nastup završili na. 35 mjestu u kategoriji Juveniles (mlađi juniori 1).

Također debitanti na svjetskoj sceni, Vita Tot i Noa Goleš, plasirali su se u polufinale natjecanja u kategoriji Children (mlađi juniori 2) i osvojili visoko 12. mjesto.

Ozljeda ih koštala Svjetskog kupa parova, ali ne i Europskog prvenstva formacija

Ema Tot i Andrija Fabijančić su super krenuli u prvoj rundi, no na samom kraju Emu je presjeklo u koljenu i nije uspjela završiti akrobaciju što ih je koštalo bodova, kaže nam Tomo Vega.

Usprkos tome dobili su visoke ocjene (plasman na 18. mjesto) i priliku za popravnu rundu. Međutim, bol je bila toliko jaka da je 14-godišnja Ema rekla da će se odreći pokušaja kako bi drugi dan mogla plesati Europsko prvenstvo juniorskih formacija. Srećom, u bolnici u Budimpešti su ustanovili da nije prijelom u pitanju. Drugi dan, uz pomoć bandaža i gelova Ema je otplesala program Juniorske formacije.

Formacija Toy story osvojila je četvrto mjesto, a ono što je zanimljivo za ovu formaciju je činjenica da je sastavljena od šest najboljih parova Hrvatske, a uz kolege iz zagrebačkih klubova MegaRock i Buba tu su i  Ema i Andrija iz velikogoričke Vege.

Foto: SPK Vega

– Bez obzira na sve, rezultati su dobri. Bili bi još bolji da smo ‘’maznuli’’ medalju u juniorskim formacijama i da Ema i Andrija nisu morali odustati od natjecanja u subotu. Ovo natjecanje ću pamtiti kao najstresnije natjecanje u mojoj trenerskoj karijeri. Ne razmišljate o ozljedama dok se ne dogode. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo u punom sastavu sudjelovati na Prvenstvu RH koje nas čeka ovaj vikend u Zaprešiću, al i Europsko prvenstvo za starije juniore u Švicarskoj, prvog vikenda u lipnju – kazao je Tomo Vega.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare