Sjajan uspjeh županijskih proizvođača bučinog ulja: Osvojili 15 medalja i tri priznanja

bučinog
Foto: Zagrebačka županija

Proizvođači bučinog ulja s područja Zagrebačke županije ostvarili su sjajan uspjeh na 4. međunarodnoj izložbi bučinog ulja Alpe – Adria, ujedno i 11. Izložbi bučinih ulja Hrvatske. Osvojili su jednu zlatnu medalju, 12 srebrnih, dvije brončane i tri priznanja, izvijestili su iz županije.

OPG Hukavec iz Zagrebačke županije dobitnik je zlatne medalje u A kategoriji za djevičansko bučino ulje proizvedeno tradicionalnim postupkom (uz prženje), dok je proizvođač Marko Novak-Grgec iz Struga Nartskog dobitnik najviše srebrne medalje. Podršku županijskim izlagačima u ime Zagrebačke županije dao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

bučinog
OPG Hukavec osvojio je zlatnu medalju / Foto: Zagrebačka županija

Na izložbu održanoj u Varaždinu pristiglo je 158 uzoraka iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i po prvi put Češke, a dodijeljeno je 145 medalja, od kojih je 13 zlatnih, 110 srebrnih i 23 brončane. Šampionom je proglašeno bučino ulje Mladena Cesarca iz Krapinsko-zagorske županije.

Priznanja najboljim proizvođačima bučinog ulja uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je ujedno i otvorila izložbu.

– Izložba bučinih ulja je važna jer, osim što se promiče hrvatska tradicija, kultura i povijest, promiče se i stvaranje dodane vrijednosti iz osnovnih resursa – istaknula je Vučković.

bučinog
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Organizator Izložbe bila je Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria i hrvatskim županijama: Zagrebačkom, Međimurskom, Krapinsko-zagorskom, Karlovačkom, Vukovarsko-srijemskom, Koprivničko-križevačkom, Osječko-baranjskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, zatim Poljoprivrednom komorom Austrije – Klagenfurt, Kmetijskom gozdarskom zbornicom Slovenije – Ptuj i Murska Sobota.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare