U Petrovini Turopoljskoj asfaltirana Lička ulica, najavljena izgradnja nogostupa kroz cijelo mjesto

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je u srijedu radove u Petrovini Turopoljskoj. Na inicijativu Mjesnog odbora preasfaltirana je Lička ulica u dužini od 225 metara. Vrijednost radova je 170 tisuća kuna.

– Nastavljamo s podizanjem kvalitete komunalne infrastrukture na širem području Velike Gorice. Danas smo u Petrovini Turopoljskoj gdje je na inicijativu Mjesnog odbora preasfaltirana Lička ulica u dužini od 225 metara. Dio te ulice uopće do sada nije imao asfalt. Postavljen je i dio novog asfalta, očišćeni su kanali pored same ceste kako se voda ne bi zadržavala u kanalima ispred dvorišta mještana – rekao je Ačkar.

U posljednjih godinu dana ovo je naselje spojeno s Gradićima pješačkim nogostupom, kazao je gradonačelnik, i najavio da je u planu izgradnja nogostupa kroz cijelo mjesto koja bi trebala biti gotova kroz godinu dana.

– Uvedena je autobusna linija za školsku djecu koja školu pohađaju u Gradićima, a sve one potrebe koje će još pojaviti, mi ćemo reagirati na njih – obećao je gradonačelnik.

Nikolas Mastin, predsjednik MO Petrovina kazao je novinarima kako je ovo prva ulica koju su tražili da se obnovi.

– Ulica je bila u katastrofalnom stanju, zvali smo i pisali Gradu i molili da ovo bude prva ulica koja će ići u obnovu. Sljedeća nam je u planu Zagorska ulica koju želimo asfaltirati i najbitnije za mjesto je nogostup od odteretnog kanala pa sve do sredine mjesta – rekao je Mastin.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare