Gradonačelnik Ačkar obišao radove u Mraclinu: Obnovljena Ulica braće Radić, investicija vrijedna 1,7 milijuna kuna

mraclinu

Radovi na aglomeraciji polako se bliže kraju. Svakim danom sve je manje prašine, a sve više novog asfalta. Da je tome tako uvjerio se i sam gradonačelnik Krešimir Ačkar obišavši završnu fazu radova u Ulici braće Radić u Mraclinu. Ukupno 800 metara ulice prošireno je u puni profil. Uzduž kolnika gradi se novi nogostup, a izvedena je i kompletna oborinska odvodnja. Iako su se radovi odužili, razlog je taj što prvotno nije niti bio planiran ovoliki opseg poslova.

– Hvala mještanima na strpljenju jer su se radovi na aglomeraciji, kao jednom vrlo složenom projektu, zakomplicirali i odužili. Međutim Mraclin je ovim činom dobio dodatan standard. Preostale su manje korekcije trase zbog neusklađenih visina prema dvama dvorišnim ulazima koje ćemo riješiti u idućih nekoliko dana – izjavio je gradonačelnik Ačkar.

Predsjednik Mjesnog odbora Tihomir Hubak istaknuo je da, iako je dovršetak radova kasnio, osjeća veliko zadovoljstvo realizacijom ovog dijela projekta.

– Riječ je o cesti širine šest metara, novim rubnjacima, pješačkoj stazi i oborinskoj odvodnji. Prema mojim laičkim procjenama mislim da je u Mraclinu dovršeno oko 65 posto posla što se tiče aglomeracije, a za preostali dio se nadam da će biti dovršen do kraja godine. Postoje neki manji nedostaci koji će se riješiti idućeg tjedna, a uglavnom je riječ o prilazima i ulazima u dvorišta – pojasnio je Hubak.

Inače ukupna investicija vrijedna je 1,7 milijuna kuna, a Grad Velika Gorica na sebe je preuzeo dio financiranja asfaltiranja punog profila ceste.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare