JESTE LI ZNALI? Zagrebačka županija je jedina čiji niti jedan grad nema vlastitu registarsku oznaku

Zagrebačka županija treća je po broju stanovnika u Hrvatskoj, ima ih nešto više od 301.000. Više od nje imaju samo Grad Zagreb i Splitsko-dalmatinska županija. Naša županija ima i devet gradova od kojih je onaj najveći, Velika Gorica, šesti grad po broju stanovnika u našoj državi. Bez obzira na to niti jedan grad Zagrebačke županije još uvijek nema vlastitu registarsku oznaku vozila.

Istodobno više od 30 hrvatskih gradova ima vlastitu registraciju. Tu su, naravno, svi veliki gradovi i županijska središta, ali ima i onih manjih mjesta poput Križevaca, Belog Manastira, Delnica, Ogulina, Našica… Već spomenute Velike Gorice, Zaprešića ili Samobora nema u tom društvu. Sva vozila iz Zagrebačke županije još uvijek imaju registraciju koja počinje sa ZG.

Iz Gorice je već najavljivana inicijativa za uvođenjem registarske oznake VG, a Gorica.info provela je i online anketu u kojoj je sudjelovalo više od 500 čitatelja. Njih više od polovine bilo je za uvođenje vlastite goričke registracije, ali je njih više od trećine istodobno bilo protiv.

*** Tekst je dio projekta Naša županija ***

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
23 days ago

Pa kaj ako nema. Tko će platiti izmjenu tablica i dokumenata? Sigurno ne ovi koni bi tuđom k…. po trnju mlatili i mijenjali imena ulicama, tablice mjenjali,…..