Veliku Goricu jučer je, srećom, obišlo nevrijeme: Pogledajte kakva je oluja s tučom poharala područja u našoj blizini

nevrijeme
Jučerašnje nevrijeme obišlo je naše područje, ali je poharalo središnju i sjevernu Hrvatsku / Foto: FB Stjepan Vego

Kao što su meteorolozi i najavljivali jučer poslije podne i tijekom večeri srednju i sjeverozapadnu Hrvatsku poharalo je jako nevrijeme praćeno kišom, tučom i grmljavinom. Srećom, naše velikogoričko područje nevrijeme je obišlo, pa ponegdje, osim nešto jačeg vjetra, nije pala niti kap kiše.

No, o moći nevremena govore snimke i fotografije koje se mogu vidjeti na društvenim mrežama. Posebno je upečatljiv video kojeg je na svom profilu postavio Stjepan Vego iz Sela pokraj Siska. Doslovce u nekoliko desetaka sekundi ralativno stabilno vrijeme pretvara se u olujnu pošast koja nosi sve pred sobom, savija stabla i sije strah.

Video možete pogledati ovdje.

– No coment. Nakon poplava i potresa sad i tornado, napisao je Stjepan uz taj video.

Stradala je i sjeverozapadna Hrvatska u kojoj je padala tuča koja je na nekim mjestima bila i veličine krumpira. Varaždinski župan Anđelko Stričak bio je i sam frapiran jačinom nevremena koja je zadesilo općinu Veliki Bukovac.

– Tuča kakvu ovaj kraj ne pamti, između ostaloga, sami mještani kažu da se ovakvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov u općini, plastenike, staklenike, usjeve. Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima. Inače, Općina Veliki Bukovec je poznata po cvjećarske proizvodnji, odnosno ovdje se proizvede 50 posto hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da je ovo nevrijeme uništilo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje – rekao je Stričak za Večernji list.

I dok je za drugi dio jučerašnjeg dana bio upaljen narančasti meteoalarm, upozorenja za naše krajeve za današnji dan, srećom, nema.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare