Počeli radovi na Mostu slobode: Sljedeća tri mjeseca čekaju vas velike gužve

slobode
Foto: Grad Zagreb

Goričani koji putuju na posao, u školu ili fakultet preko zagrebačkog Mosta sloboda od danas mogu krenuti ranije jer će ih dočekati velike gužve. Naime, počeli su radovi na sanaciji prijelaznih naprava na Mostu slobode koji će potrajati sve do 31. kolovoza. Ukupnja vrijednost radova je oko tri milijuna kuna.

– Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode potrebno je zamijeniti zbog njihove dotrajalosti. Također, jedna od naprava je početkom godine, pod svakodnevnim opterećenjem, pukla te je izvedena privremena sanacija do početka radova zamjene naprava. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava – pojašnjavaju iz zagrebačke gradske uprave.

Za vrijeme trajanja radova promet će se odvijati na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. Radovi će započeti na zapadnom dijelu mosta, kada će dio mosta u pravcu Velike Gorice biti zatvoren za promet, a promet će se odvijati na istočnoj stani. Predviđeno trajanje radova na zapadnoj strani je mjesec i pol dana, nakon čega se promet preusmjerava na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.

Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će tijekom četiri noći biti u potpunosti zatvoren za promet, kako bi se dvije polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije moguće izvesti pod prometnim opterećenjem, za što će građani na vrijeme biti obaviješteni.

Kretanje pješaka i biciklista u zoni radova neće biti moguće, a promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.

– Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje – poručili su iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare