Ema Tot i Andrija Fabijančić iz SPK Vega stigli do polufinala na Europskom prvenstvu

polufinala
Foto: SPK Vega

Najbolji parovi starog kontinenta okupili su se na Europskom prvenstvu u akrobatskom rock ‘n’ roll. Domaćin je bio švicarski Neuchatel koji je organizirao jako lijepi sportski događaj na kojem su sudjelovi najbolji parovi iz četrnaest zemalja u kategorijama Main Class Contact Style, Main Class Free style i Juniors. Ema Tot i Andrija Fabijančić iz SPK Vega stigli su do polufinala.

Ema i Andrija početkom ove godine prešli su u kategoriju Juniora i u svega par natjecanja uspjeli preteći neke iskusnije hrvatske parove te izboriti svoje mjesto u reprezentaciji Republike Hrvatske.

– Da imaju kvalitetu i potencijal, to je bilo neupitno i svi skupa smo dali sve od sebe da izbore pravo nastupa na Europskom prvenstvu.Nije bilo lako, ali u sportu ili napreduješ ili nazaduješ, stagnacije nema. Poznato je da naši parovi ostvaruju zavidne rezultate na svjetskoj sceni tako da vjerujemo i u uspjeh Eme i Andrije kao i još nekih naših članova – rekao je Tomo Vega.

Odlazak na Europsko upitan do zadnje minute

Zašto bi sve išlo glatko?! Zbog boli u koljenu odlazak na Europsko prvenstvo bio je upitan do zadnje minute. Naime, Emu je na Svjetskom kupu u Budimpešti jako zaboljelo koljeno i ona i Andrija su morali odustati od daljnjeg natjecanja. Po povratku iz Budimpešte, napravljena je magnetna rezonanca koja nije pokazala ozljedu, već su bolovi vjerojatno nastali zbog pretreniranosti s obzirom da Ema uz treninge u Vegi pohađa i srednju plesnu školu. Fizioterapet je Emi preporučio strogo mirovanje. U tri tjedna Ema i Andrija su odplesali svoj program jedino da Prvenstvu RH prošle subote, a na treningu niti jednom i onda je bilo razumno postaviti si pitanje je li ima smisla ići na Europsko prvenstvo.

polufinala

Odluka je pala sam dan uoči odlaska u Švicarsku.

– Znali smo da postoji veliki rizik, ali osjećao sam da imamo obvezu prema našem Savezu i nacionalnom timu te smo odlučili da idemo na sve ili ništa. Stisni zube i daj sve od sebe, pa što bude, to nam je bila mantra za ovo veliko natjecanje – rekao je Tomo.

Naoružali su se bandažama, kinezioflasterima i analgeticima i uspjeli su dogurati do polufinala. Za finale im je falilo snage, ali usprkos svemu Ema i Andrija su dogurali najdalje od svih hrvatskih juniorskih parova.

– Ovo je naša mala pobjeda! Bez redovitih treninga i uz povremene bolove uspjeli smo se plasirati u polufinale – prokomentirala je Ema.

– Definitvno smo zadovoljni…ovo nam je prva sezona u ovoj kategoriji, a ovaj rezultat je dokaz, ali i motivacija da možemo pucati na još veće rezultate – dodao je Andrija.

polufinala

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare