Štete od olujnog nevremena na području više županija: Ulicama tekle rijeke blata, poplavljene kuće i podrumi

olujnog
Foto: MUP

Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je u četvrtak u poslijepodnevnim i večernjim satima dijelove Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite. Na području Zagreba u petak ujutro jak vjetar srušio je više stabala.

Više gradova i naselja na području Požeško-slavonske županije zahvatilo je nevrijeme s jakom kišom. Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama upućena su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

Zbog velikih količina vode na kolnicima promet se odvijao otežano uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci.

Nadležne službe tijekom jutra obavit će sanaciju terena.

Foto: MUP

Brodsko-posavska županija

U Brodskom Stupniku u četvrtak oko 15:30 sati došlo je do plavljenja odvodnih kanala uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika. Voda se prelijevala preko ceste i promet se odvijao usporeno. Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina. Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal.

Osječko-baranjska županija

Zbog obilne kiše u naselju Kešinci u općini Semeljci sinoć oko 20 sati vatrogasci DVD-a Kešinci imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.

Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci. Intervencije su završene u 1:15 sati.

olujnog
Foto: MUP
olujnog
Foto: MUP

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare