Policijska uprava zagrebačka: Danas smo primili 11 dojava o mogućim postavljenim ekspolozivnim napravama u trgovačkim centrima

Policijska uprava zagrebačka u nedjelju kasno poslijepodne priopćila je kako je ukupno primila čak 11 dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u trgovačkim centrima. Kako smo već izvijestili jutro je počelo evakuacijom trgovačkih centara u Zagrebu i okolici zbog tih dojava.

Srećom, radilo se o lažnim dojavama i niti na jednoj lokaciji nije pronađena eksplozivna naprava. Tijekom poslijepodneva u medijskom se prostoru pojavila i informacija kako su sve te dojave stigle mailom s lažnog profila. RTL navodi kako se radi o profilu na ruskom serveru.

Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubojica. Rođen da ubije. Svi ćete osjetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umrti”, stoji u sadržaju poruke kojeg, tvrdi RTL, potpisuje netko tko se naziva Stegosaurus.

Evo priopćenja Policijske uprave zagrebačke:

Vezano uz ranije objavljeno priopćenje o zaprimljenim dojavama obavještavamo kako je u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama  u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba i to u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela.   

Policijska uprava zagrebačka je odmah po zaprimljenim dojavama stupila u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave.

Do sada provedenim mjerama i radnjama nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju. I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba.

Također, podsjećamo građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare