Počeli radovi na spajanju Kirinčićeve i Ulice 153. brigade HV-a: Za šest mjeseci i 3,67 milijuna kuna dobivamo još jedan spoj na goričku obilaznicu

spoj na obilaznicu
Velika Gorica bi još jedan spoj na obilaznicu trebala dobiti do kraja ove godine / Foto: Gorica.info

Velika Gorica trebala bi za šest mjeseci dobiti još jedan izlaz na obilaznicu. Konkretnije, radi se o dijelu ceste koja će povezivati Kirinčićevu ulicu (koja je produžetak Ulice Andrije Kačića Miošića nakon križanja s Ulicom Stjepana Fabijančića Jape) s Ulicom 153. brigade HV-a.

Taj spoj će prolaziti uz sajmište i pokraj novog reciklažnog dvorišta o čijoj je gradnji Gorica.info pisala već više puta. Time će Velikogoričani dobiti još jedan spoj na obilaznicu, ovoga puta na jugoistočnom dijelu grada.
Gradnja tog spoja najavljuje se godinama, navodno su već nekoliko puta radovi bili pred početkom, ali se uvijek nešto izjalovilo. Posljednji puta, prije više od godinu dana, navodno je pao javni natječaj.

Sada su, očito, svi problemi riješeni. Stanovnici tog dijela Velike Gorice, doduše, nisu baš previše vjerovali geodetima koji su prije nekoliko tjedana po tko zna koji put mjerili i zabijali kolce u zemlju. Ipak, ovaj puta su iza geodeta stigli i bageri koji su već počeli ravnati dojučerašnju njivu zapadno od Ulice 153. brigade prema Kirinčićevoj i Horvatovoj.

Da je sve krenulo u pravom smjeru potvrdili su nam i iz Hrvatskih autocesta, investitora radova.

– Započeli su pripremni radovi iskolčenja, mobilizacije kao i zemljani radovi na iskopu i valjanju temeljnog tla. Također se odvijaju razna ispitivanja i postavljaju znakovi. Radi se probna dionica a sve prema
projektu – kazala je za Goricu.info Andrea Vrsaljko iz Hrvatskih autocesta.

Rok izvođenja radova je šest mjeseci, a vrijednost investicije je 3,67 milijuna kuna (bez PDV-a). Radove izvodi austrijska kompanija Strabag.

Inače, radovi na gradnji novog reciklažnog dvorišta, kraj kojeg će prolaziti nova cesta, stali su još prošle godine, a tamošnje sagrađene objekte mladež već korisiti za ispisivanje grafita. U tim radovima trebala bi sudjelovati i tvrtka Elektrocentar Petek koja se nalazi u središtu najvećeg političko-koruptivnog skandala u povijesti Velike Gorice.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

Što je svrha te ulice? 300 m prije ima priključak na obilaznicu