Vozači, pazite ako vozite goričkom Fabijančićevom ulicom: Kolnik je prepun rupa nakon nezavršenih radova, a neke nisu uopće označene…

mnoštvo radova
Fabijančićeva ulica postala je, zbog brojnih radova u tom dijelu Velike Gorice, izazovna za vozače / Foto: Gorica.info

Velikogorička Ulica Stjepana Fabijančića Jape, između križanja s Kovačićevom i Horvatovom ulicom, prepuna je cestovnih prepreka ostavljenih nakon jučer nezavršenih radova. Vozači na tom dijelu moraju biti posebno oprezni jer na nekim dijelovima prijekopi te ulice nisu uopće označeni.

U tom dijelu Velike Gorice u tijeku su radovi na nastavku aglomeracije, a u srijedu su počeli i radovi na kolniku (koji, čini se, nisu vezani s aglomeracijom). Ti radovi na kolniku pravilno su označeni ako se do tog dijela ulice dolazi iz smjera juga (od rotora), ali ne baš tako dobro označeni ako se dolazi sa sjevera, odnosno iz smjera Autobusnog kolodvora. Radi se, naime, o pojedinim dijelovima na kojima je asfalt izglodan, a rubovi tih rupa su vrlo oštri. Stoga preko njih treba prijeći minimalnom brzinom budući bi mogle stradati gume.

Ipak, najveći izazov nalazi se u Fabijančićevoj na križanju s Kačićevom i Kirinčićevom ulicom. Na tom je mjestu izvođač radova na aglomeraciji jednostavno prekopao ulicu. Zatrpao je prijekop zemljom, a ništa nije označio. Jutros je taj prijekop još ispunjen zemljom, no za pretpostaviti je da će se tijekom dana, zbog prolaska automobila, zemlja sabiti i stvorit će se za vozače, njihova vozila i posebice gume – opasna zamka. Možda neko od nadležnih kada pročita ovaj tekst ipak natjera nekoga da postavi znakove koji bi i na tom dijelu Fabijančićeve upozorili na potencijalne opasnosti na kolniku.

Treba dodati i da je u blizini novo gradilište – ono budućeg spoja goričke obilaznice (Ulice 153. brigade) i Kirinčićeve ulice. Radove izvodi austrijski Strabag, a trenutačno se iskapa zemlja za buduću prometnicu pa je i zbog toga taj dio Velike Gorice radnim danima prepun građevinskih kamiona.

Na što će sve to sličiti sutra, kada se održava gorički sajam, teško je i zamisliti.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
15 days ago

Novo Čiče je isto. A gdje nije.