Udruga „Nismo same“: Pomozite nam da i dalje osiguravamo besplatan taxi prijevoz ženama koje ide na kemoterapiju

besplatan
Foto: FB Udruge Nismo same

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” objavila je kako više ne mogu voziti na zračenje besplatnim taksi prijevozom jer nemaju dovoljno novaca da pokriju troškove prijevoza. Besplatan prijevoz moći će koristiti samo žene koje žive u Zagrebu.

Objavu prenosimo u cijelosti:

„Drage prijateljice i prijatelji Nismo same,

cijelu noć nisam spavala. A danas smo, teška srca, donijele odluku da se naša usluga besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ od 27. lipnja 2022. može koristiti samo za odlazak na kemoterapije i imunoterapije. I to samo za one korisnice koje će taksi prijevoz koristiti na području Grada Zagreba. Dakle, na zračenje više nikoga ne možemo voziti, a na spomenute terapije samo žene koje kreću s neke zagrebačke adrese.

Naime, uz sav trud i napor, koji već godinama ulažemo u održavanje usluge, donacije koje smo prikupile u posljednje dvije humanitarne akcije ne pokrivaju troškove projekta, a koji su iz mjeseca u mjesec sve veći.

Dosad je Udruga Nismo same, zahvaljujući vašim donacijama, platila 1,199.121,01 kuna taksi računa za 19.389 vožnji i 567 žena, od kojih je manje od 50 posto na području Zagreba. Ostale vozimo iz Velike Gorice, Samobora, Zaprešića, Sesveta, Ivanje Reke i drugih okolnih mjesta, što nam značajno poskupljuje mjesečne troškove, a koji po jednoj ženi znaju preći iznos od 10.000 kuna.

Uz to, platile smo i oko 400.000 kuna za izradu majica, torbi i ostalih predmeta, koje za vrijeme trajanja humanitarne akcije poklanjamo donatorima. Ukupni je trošak projekta veći od 1,5 milijuna kuna.

Upravo nam je u tijeku 11. humanitarna akcija u kojoj smo do današnjeg dana prikupile 12.188,25 kuna, što jedva pokriva četvrtinu trenutačnog mjesečnog troška.

Jasno nam je da su vremena teška i da svi sve teže živimo, što je, pretpostavljam, i razlog zašto imamo manje donacija.

Mi ćemo i dalje dati sve od sebe kako bismo što većem broju žena omogućile dostojanstven odlazak na terapije. Iskreno se nadamo da je ovo privremena kriza i da uslugu „Nisi sama – ideš s nama!“ nećemo morati ugasiti.

Dosad smo Goranka i ja u ovaj projekt uložile desetke tisuća volonterskih sati i jako nam je stalo do njega, budući da i same najbolje znamo što ovakva podrška znači ženama koje vode svoju najtežu životnu bitku.

Naša 11. humanitarna akcija traje do 29. srpnja 2022. i pozivam sve koji mogu da nas podrže ili kupnjom proizvoda https://nismosame.com/nasi-proizvodi/ ili uplatom donacije na humanitarni račun IBAN: HR2624020061500119595 (poziv na broj HR00 ili HR99).

Ujedno, od srca zahvaljujem svima onima koji su prepoznali vrijednost usluge besplatnog taksi prijevoza za onkološke pacijentice i podržali nas donacijom, posebice našim stalnim donatorima.

Nadam se da će biti još puno plaćenih vožnji i sretnih žena te da ćemo se svi zajedno izboriti za to da troškove taksi prijevoza na kemoterapiju preuzme država, kao što je to praksa u svim razvijenim državama.

Vaša Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same i voditeljica projekta „Nisi sama – ideš s nama!“

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare