Dan antifašističke borbe: Gorički SDP zajedno s Udrugom antifašista položio vijence za poginule borce i branitelje

antifašista
Foto: SDP Velike Gorice

Članovi goričkog SDP-a zajedno s članovima Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Velike Gorice obilježili su Dan antifašističke borbe polaganjem vijenaca. Vijence su položili za poginule antifašističke borce i poginule branitelje u Domovinskom ratu.

antifašista

– Danas, na Dan antifašističke borbe s velikim pijetetom prisjećamo se svih onih koji su dali svoje živote u borbi protiv najvećeg zla u povijesti čovječanstva. Dužnost nam je očuvati civilizacijske tekovine antifašističkog pokreta i njihov značaj kao sastavni dio današnjice. Vječna im slava i hvala – istaknuli su iz SDP-a.

antifašista

Uređen spomenik u Čičkoj Poljani

Dan antifašističke borbe bio je prigoda da članovi goričkog SDP-a urede prilično zapušteni spomenik u Čičkoj Poljani. Spomenik je posvećen osnivanju Turopoljsko-posavskog partizanskog odreda.

Kako navode iz goričkog SDP-a, skinuli su prilično debele slojeve prašine i prljavštine, osvježili spomenik novom bojom te uredili okoliš. Na kraju su zapalili i svijeće na spomen svim turopoljskim žrtvama u Drugom svjetskom ratu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare