Gradonačelnik Ačkar sa suradnicima u obilasku radova: U Bonifačićevoj ulici uskoro 22 nova parkirališna mjesta

bonifačićevoj
Foto: Matej Crnogaća

Prema već dobro poznatoj i ustaljenoj praksi, gradonačelnik Krešimir Ačkar vrlo često se i osobno želi uvjeriti kako napreduju radovi na brojnim gradilištima u našem gradu i okolici. Na red su došle dvije lokacije na području Gradske četvrti Braće Radić. Problem parkirališnih mjesta u Bonifačićevoj ulici već duže vrijeme predstavlja kroničan problem stanara.

On bi se sada trebao znatno umanjiti budući da je pri kraju dogradnja 22 nova parkirališna mjesta. Rezultat je to prihvaćanja projekta Vijeća gradske četvrti koji za cilj ima podizanje razine sigurnosti pješaka, ali i svih drugih sudionika u prometu.

– Ovo je pješački vrlo prometna zona koja povezuje OŠ Nikole Hribara, mjesnu crkvu i obližnji vrtić. Parkirani automobili na nogostupima i pješačkim prijelazima predstavljali su rizik za sigurno kretanje pješaka, posebno djece. Dovršetkom ovog projekta taj bi se problem trebao ukloniti – pojasnio je predsjednik Vijeća GČ Josip Kolić.

Gradonačelnik je zadovoljan suradnjom s Vijećem GČ, kao legitimnog predstavnika svojih sugrađana koji najbolje znaju njihove probleme i potrebe.

– Vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna, a dobit ćemo 22 nova parkirališna mjesta. Ovo je još jedan korak prema prometnom uređenju našeg grada, čime sigurnost svih sudionika u prometu poprima jednu novu zadovoljavajuću razinu – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Potom se gradonačelnik zaputio na obližnje obnovljeno košarkaško igralište koje je zasjalo u punom sjaju. Potpuno nova gumirana podloga te nove konstrukcije i koševi učinile su ovo igralište primamljivim mjestom za igru i rekreaciju.

– Ovo je naše staro igralište na kojem su haklale generacije Goričana, a koje je vapilo za obnovom. Sve izgleda jako lijepo i funkcionalno. Osim toga, ova je podloga zdravija za djecu i mlade jer ne opterećuje mišiće i zglobove, a u slučaju pada maksimalno ublažava udarce. Nadam se da ćemo ovim primjerom naše mlade izvući iz stanova, odvojiti ih od računala te im pružiti brojne oblike rekreacije – poručio je gradonačelnik, napomenuvši kako će se uskoro postaviti i stol za stolni tenis te sprave za vježbanje.

bonifačićevoj

U budućem razdoblju razmotrit će se i potreba za gradnjom malonogometnog igrališta ili kaveza za igranje nogometa, o čemu će se raspravljati s predstavnicima Vijeća GČ.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare