Zaštitar koji je dojavio da se u Avenue Mallu nalazi bomba dobio mjesec dana istražnog zatvora

zaštitar
Foto: Avenue mall

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je zaštitaru (28), koji je lažno dojavio da je u zagrebačkom Avenue Mallu postavljena bomba, mjesec dana pritvora.

– Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora zaštitaru (28) za kojeg se sumnja da je javio da su u zagrebačkom Avenue Mallu postavljene bombe. Sudac istrage je zahtjev prihvatio pa mladić ostaje mjesec dana iza rešetaka – izvijestili su iz Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, prošli utorak ujutro zaštitar je s telefonske govornice u Avenue Mallu nazvao Operativno komunikacijski centar zagrebačke policije i rekao im da su u centru postavljene četiri bombe.

Posjetitelji i zaposlenici su brzo evakuirani, a policija je u manje od dva sata uhitila osumnjičenog.

Privela je zaštitara kojem se navodno nije radilo pa je s jedne od govornica nazvao policiju kako bi prekinuo rad centra i mogao se ići odmoriti ili obaviti privatne poslove. Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu i do tri godine zatvora.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare