MORH najavio redovite vježbe vojnih zrakoplova iznad Velike Gorice: Očekuje se pojačana buka

vojnih
Foto: MORH / T. Brandt

Na velikogoričkom području u četvrtak prijepodne očekuje se pojačana buka zbog redovnih letačkih aktivnosti vojnih zrakoplova.

– U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, sutra će od 9 do 12 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida – izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj.

Planiran je redovan let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare