Atletičar Dino Bošnjak na svečanom prijemu kod gradonačelnika Ačkara koji je obećao pomoći talentiranom goričkom trkaču

bošnjak

Dan nakon što je na 72. Hanžekovićevom memorijalu još jednom srušio osobni rekord u utrci na 3000 metara, Dino Bošnjak se sa svojim ocem i trenerom Damirom susreo s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i pročelnikom Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Nevenom Topolnjakom.

Ova je godina za našeg atletičara bila iznimno uspješna tako da je ovaj susret potvrda kako gradska uprava prati uspjehe naših sportaša i osluškuje njihove potrebe. I sam Dino priznaje da je zadovoljan kako su se slagali rezultati od početka sezone.

– Ove sam godine bio blizu rušenja hrvatskog rekorda na 5000 metara. Nedostajalo je samo 30 stotinki sekunde. I na jučerašnjem smo Hanžekovićevom memorijalu ciljali obaranje rekorda na 3000 metara no nepovoljni vremenski uvjeti nisu nam išli u prilog. Evidentno je da se pomiču granice tako da bi sljedeća sezona trebala biti još bolja – zadovoljno je istaknuo Dino Bošnjak.

Gradonačelnik Ačkar, kao veliki zaljubljenik u sport, dobro je upoznat s Bošnjakovim rezultatima, a još više upoznat je s pozitivnim primjerom kojeg ima na mlade sportaše i klince općenito. Onim najmlađima uvijek je lijepo imati uzora.

– Svojim primjerom i sportskim ponašanjem motiviraš mlade da se bave sportom. Za naš je grad iznimno važno da ovakvi primjeri budu što više eksponirani i da budu nit vodilja kako bi naši najmlađi sugrađani u svome odgoju imali dobar, zdrav i kvalitetan pristup prema životu. Mene osobno fascinira kad netko toliko puta sruši svoj osobni rekord i tako pomiče vlastite granice – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar i poručio da će Grad Velika Gorica uvijek stajati iza ovakvih lijepih priča.

bošnjak

A priča bi sljedeće sezone mogla biti još i ljepša. Dino je spreman na još veći iskorak. To znači rušenje hrvatskih rekorda te pogled prema svjetskom prvenstvu i olimpijskim igrama. Detaljnije nas je o planovima za iduću sezonu upoznao tata i trener Damir Bošnjak.

– Kako god to neskromno zvučalo, došli smo do razine gdje se više ne možemo zadovoljiti s naslovima prvaka Hrvatske. Naš je cilj u sljedećoj sezoni rušenje najmanje tri hrvatska rekorda, nastup na svjetskom prvenstvu te ispunjavanje norme za europsko prvenstvo i olimpijske igre. To nije niti jednostavno niti lagano. Tek sad kad smo došli na ovu razinu rezultata vidimo koliko smo daleko dogurali, ali i koliko je dalek put pred nama. Za to ostvariti treba još veći rad, ali i pomoć sviju koji je mogu pružiti.

Stoga se nadam da je ovo prvi korak u jednoj ozbiljnijoj suradnji kako bi se Velika Gorica zlatnim slovima upisala u povijest hrvatske, ali i europske i svjetske atletike – poručio je Damir Bošnjak, istaknuvši kako su sljedeće dvije do tri godine upravo to vrijeme kada Dino ulazi u najzrelije životno razdoblje i to treba iskoristiti.

Gradonačelnik Ačkar iskazao je spremnost i radost ukoliko gradska uprava bude mogla pridonijeti ostvarivanju planova za sljedeću sezonu budući da, kako je i sam istaknuo, sportaši su najbolji ambasadori svojega grada i države. A boljeg ambasadora svakako nema od mladića koji 11 godina nije izgubio utrku na nacionalnim prvenstvima i pritom osvojio 60 različitih titula prvaka. Sad je taj trenutak za međunarodni iskorak i nadamo se zajedničkoj suradnji sviju koji mogu i žele pomoći da Dino Bošnjak pronese ime Velike Gorice europskim i svjetskim tartan-stazama. Sretno!

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare