Debatni klub poziva: Dođite u Gorički klub mladih na ogledni sat i upise u novu debatnu sezonu

debatni
Foto: Debatni klub VG

Iz Debatnog kluba pozivaju srednjoškolce da im se pridruže u četvrtak, 15. rujna od 20 sati u Goričkom klubu mladih (drugi kat Doma kulture Galženica) gdje će održati ogledni sat debate.

Na ogledni sat se pozivaju srednjoškolci koji žive na području Velike Gorice, ali i oni koji školu pohađaju u Zagrebu ili drugim gradovima. Pozivaju se i svi oni koji žele saznati što je to uopće debata, kako izgledaju radionice te što se s debatom sve može postići. Na oglednom satu u četvrtak će se zainteresirani srednjoškolci moći i upisati u novu debatnu godinu.

Debatne radionice namijenjene su svima te nikakvo iskustvo nije potrebno.

– Tražimo mlade koji žele naučiti izraziti svoje stavove, naučiti mnogo o opće važnim temama, pripremiti se za budući studentski život, poboljšati komunikaciju, sudjelovati na natjecanjima i pokazivati stečeno znanje – kaže voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica Katarina Drvodelić.

Foto: Debatni klub VG

Debata nije samo za one srednjoškolce koji su inače voljni puno pričati, već i za one sramežljive koji možda tek uče kako se malo otvoriti. Debata bi im upravo u tome mogla pomoći jer se kroz radionice provode i različite aktivnosti rješavanja treme, stresa i drugih poteškoća. Jedino što se od srednjoškolaca traži jest da budu spremni učiti i doći otvorenih umova.

Tolerancija nam je glavna premisa na debati tako da radimo različite teme – od onih o kojima se i sada može čitati, do onih kod kojih smo bili sigurni da se više nema što raspravljati. Ideja je ponuditi novu vrstu aktivnosti omogućava razvijanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te formiranje kritičkih stajališta o društveno važnim i aktualnim temama – poručuje voditeljica Drvodelić te podsjeća kako iz godine u godinu imaju sve bolje rezultate te da su se sada već dva puta plasirali na Državno natjecanje iz debate.

Na ogledni sat možete doći bez obaveza i samo kako biste saznali o čemu se radi.

– Želim mladima ponuditi prostor za izlaganje vlastitih stavova i nadmetanje u kvalitetnim raspravama – zaključuje Drvodelić.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare