Sudac ga novčano kaznio jer nije cijepio pse protiv bjesnoće: Životinje su u međuvremenu uginule

sudac
Ilustracija: Pixabay

Sudac Općinskog suda u Velikoj Gorici kaznio je 44-godišnjeg muškarca sa šireg velikogoričkog područja jer nije cijepio svoje pse protiv bjesnoće. Prijavu protiv njega podnio je veterinarski inspektor koji je sredinom kolovoza prošle godine došao u nadzor na njegovu kućnu adresu.

Inspektor je utvrdio kako vlasnik nije cijepio tri psa niti ih je označio mikročipom. Jedan pas je bio cijepljen, ali je od tog prošlo više od 12 mjeseci.

Muškarac je na sudu priznao da je kriv za prekršaje te da je vlasnik više pasa koje drži na svojoj adresi. Iskreno se pokajao i molio sud da mu prizna kajanje te obećao kako će ubuduće paziti kako do sličnih prekršaja ne bi dolazilo.

Sudac ga je kaznio novčanom kaznom od 900 kuna, a tri su psa zbog kojih je završio na sudu u međuvremenu uginuli.

Umjesto kazni u propisanim iznosima, od 6.000 kuna do 10.000 kuna, sudac je vlasniku pasa izrekao kaznu ispod propisanog posebnog minimuma kazni, jer smatra da se svrha kažnjavanja može postići i blažim kaznama od najmanje propisanih, navodi se u presudi.

Muškarac se odrekao žalbe, a ako u roku od mjesec dana uplati dvije trećine izrečene novčane kazne odnosno 600 kuna, smatrat će se da je kazna u cjelini uplaćena. Također mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.

 

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare