I perilicu posuđa treba redovito prati: Ovo su provjerene i najbolje metode Ako imate perilicu posuđa s filterom za ručno čišćenje, ako ga redovito ne čistite, u jednom ćete trenutku osjetiti neugodan miris ili vidjeti mrlje na čistom posuđu

Foto: Pixabay

Mnogima je danas život bez perilice posuđa nezamisliv, no da bi perilica dugo i kvalitetno prala posuđe potrebno se posvetiti i njezinom održavanju, a korak je to koji mnogi preskaču ili zaboravljaju. Da, i perilicu treba prati! Iz perilice se mogu širiti neugodni mirisi. Stoga, povremeno je prebrišite krpom namočenom u vodu i bijeli ocat. Posebno obratite pozornost na manje vidljive dijelove perilice. Ne zaboravite oprati filter, jer ostaci hrane mogu začepiti rupe, stvarajući neugodan miris.

Unutrašnjost perilice može se očistiti i sa sodom bikarbonom i starom četkicom za zube. Za dezinfekciju može se dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca, lavande ili eukaliptusa. Pravilna uporaba kućanskih aparata i njihovo redovito čišćenje produžuje njihov vijek. Jednom mjesečno uključite praznu perilicu. Odaberite program s najvišom temperaturom i dodajte vinski ocat, odličan je za odmašćivanje.

Za borbu protiv kamenca stavite u košaricu pola limuna. I ono najvažnije: prije stavljanja posuđa u perilicu, treba ga isprati ili očistiti komadom ubrusa. Jedna od najčešćih pogrešaka kod upotrebe perilice za posuđe je krivo postupanje s uređajem, stoga se valja strogo držati uputstva. Tako ćete svakako produžiti radni vijek perilice. U perilicu nikad ne stavljajte ostatke hrane. Perilicu mogu začepiti čak i mrvice kruha.

Velika greška je i pretrpavanje perilice. Ako imate perilicu posuđa s filterom za ručno čišćenje, ako ga redovito ne čistite, u jednom ćete trenutku osjetiti neugodan miris ili vidjeti mrlje na čistom posuđu. Filter perilice posuđa valjalo bi čistiti barem jednom mjesečno.

Ako se nakupi previše prljavštine perilica neće moći raditi i vjerojatno će poplaviti. Filter ćete najučinkovitije očistiti vrućom vodom, deterdžentom za pranje posuđa i starom četkicom za zube. Ako je nakupljena tvrdokorna masnoća ostavite pola sata da se namače prije samog ribanja, piše Living.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

Hrpa glupih savjeta. U suđerici nikad nema kamenca jer radi u idealnim uvjetima i koristi “tablete” koje imaju sve što je potrebno, a također postoji sredstvo koje se stavi kako bi se suđerica oprala sama – bez posuđa, s vremena na vrijeme.