Dobar početak sezone: Vita i Noa te Ema i Andrija iz SPK Vega sudjelovali na Svjetskom kupu u Villachu

vita
Foto: SPK Vega

Među gotovo tisuću natjecatelja koji su se prošlog vikenda natjecali na Svjetskom kupu u akrobatskom rock ‘n’ rollu u Villachu bili su i predstavnici SPK Vega. Gorički klub predstavljali su Vita Tot i Noa Goleš te Ema Tot i Andrija Fabijančić. Natjecatelji su se borili za naslov najboljeg u sedam kategorija, objavili su iz kluba.

Vita Tot i Noa Goleš odlično su započeli natjecanje i plasirali se direktno u polufinale u kategoriji Children. U polufinalu im se dogodila mala pogreška koja se skupo plaća i završili su svoje natjecanje na 11. mjestu.

– Koreografija je potpuno nova i zahtijevna. U jednom trenutku smo izgubili kontakt i to je bilo dovoljno da nam suci uzmu 5 bodova. Da nije bilo toga, vjerojatno bi ušli u finale, ali sve je to sport – prokomentirala nam je Vita.

Cilj je bio biti među prvih deset

Ema Tot i Andrija Fabijančić su se također nadali plasmanu u top 10, no ovo natjecanje su završili na 14. mjestu u kategoriji Juniors.

– Zadnjih mjesec dana smo se pripremali za ovaj svjetski kup. Znamo gdje možemo doći i trudimo se iz petnih žila, no ovaj put nismo uspjeli. Da mi je netko rekao da ćemo loše izvesti prvu akrobacije, reko bih mu da je lud, ali eto upravo nam se to dogodilo – ispričao nam je Andrija.

Unatoč svemu trener zadovoljan

– Iako smo pucali na bolji rezultat nismo nezadovoljni. Oba para su pokazala izniman napredak i da se nisu dogodile te greške ostvarili bi svoj cilj. Izuzetno sam ponosan na njih jer opako konkuriraju moćnim parovima koji se trenutno drže na vrhu. Za dva tjedna imamo novu priliku u Krakowu – rekao je njihov trener Tomo.

Mi im želimo puno sreće i uspjeha u daljnem radu i neka donesu koju medalju sa svjetskih i europskih natjecanja.

Svi oni koji se žele pridružiti ovim mladim sportašima i okušati se u ovoj sportskoj grani, sad je pravo vrijeme jer su upisi u tijeku. Za više informacija posjetite www.vega.com.hr ili nazovite 098 95 85 999.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare